Kuinka teen itse paljun? Osa 2: DIY palju terassille
Käytännölliset ja rationaaliset asiakkaat valitsevat nykyaikaisista materiaaleista valmistetun lasikuituvuorauksen tehoteknologioineen. Vastaavanlaisia vuorauksia on viime aikoina näkynyt markkinoilla ja ne ovat vaikuttaneet paikkansa yksinomaisen luotettavuutensa ja nopeutensa ansiosta puulämmitteisten kylpytynnyreiden valmistuksessa. Lasikuitu on ihanteellinen materiaali uima-altaiden ja puulämmitteisten kylpytynnyrien valmistukseen. Materiaalina se ei vanhene tai menetä ominaisuuksiaan ajan myötä; erityisesti kestävyydessä se päihittää jopa betonin, myös lasikuitupinnalla on kosketus- ja esteettisyysominaisuudet. Lasikuitu kestää hyvin pakkasia, sillä sen kosteuden ja kemikaalien kestävyys on mainio.
Paljut terassille voi itse asentaa kahdella tavalla: upottamalla tai kehystämällä. Putkijärjestelmän kokoamisella on suuri roolinsa, sillä kaiken tulee olla kiinnitettynä oikein. Voit arvioida, kuinka homma sujuisi jokaisessa asennuksessa: mikä voisi olla yksinkertaisempaa tai vaikeampaa. Sen jälkeen on aika tehdä päätös.
Upotetut paljut terassilla näyttävät pieniltä avoimilta uima-altailta. Pohjaveden taso upotetussa paljussa on tunnistettava. Jos taso on korkea, vedeneristys on tehtävä tarkemmin. Tee se itse-palju paketti on ostettava etukäteen. Otettuasi huomioon muodon, tarkemmin sanottuna syvyyden ja mitat, voit aloittaa kuopan kaivamisen – älä kuitenkaan unohda, että seinät ja pohja tullaan peittämään betonilla. Paljun asentaessa monet kaataa vettä, jolloin palju tulee massiivisempaa. Tämän jälkeen lasikuituallas asennetaan betonilla täytettyyn kuoppaan. Ole kuitenkin varovainen – sinun on laskettava tarkalleen, kuinka paljon betonia siirtyy itse altaan painosta. Kaikki toimenpiteet suoritetaan tietenkin upotetun säiliön tyhjennys ja veden täyttö huomioimalla.
Lopuksi lasikuitualtaan ympärillä oleva maaperä tasoitetaan ja tiivistetään. Voit koristella ympärystä kivillä, keraamisella graniitilla tai peilillä. Mikäli haluat käyttää upotettuja lasikuitualtaita talvella, suosittelemme valitsemaan mallin, jossa on rakennettu sisäinen lämmitin.
Mikäli lasikuituallas halutaan asentaa kehystäen, kylpytynnyrin ympärille rakennetaan metalli- tai puutukikehys (runko); sitten runko päällystetään muovi- tai puupaneeleilla tai listoilla. Paljun pohjaan tehdään tyhjennysreikä. Lasikuituallas sitten voi peittää. Runko pitää olla täsmälleen saman muotoinen kuin lasikuituallas. Voit rakentaa rungon itse tai ostaa sen Fispars:n verkkokaupasta.
Jos puulämmitteinen kylpytynnyri on sijoitettu rakennusten läheisyyteen, on tärkeää varmistaa savuputken asianmukainen sijainti kaukana palavista materiaaleista valmistetuista rakenteista. Etäisyys tulee tarkastaa niin pysty- että vaakasuoraan, jotta vältytään palovaaralta.
Palavien materiaalien ja savuaukon välinen vaakaetäisyys on vähintään kolme metriä. Paloturvallisuuden lisäksi sinun tulee noudattaa yleisiä turvallisuussääntöjä käyttäessäsi puulämmitteistä kylpytynnyriä. Jos kylpytynnyri asennetaan terassin lattialle, kylpytynnyrin reunan on oltava 20 cm terassin reunan yläpuolella, jotta kylpytynnyriin liukastuminen ei ole mahdollista. Suosittelemme, että peität kylpyammeen kannella.
Ostaessasi lasikuitualtaita, selvitä kuka tarjoaa takuun (valmistaja tai toimittaja) ja kuinka pitkä takuuaika on. Huomioi myös valmistaja takuun kun kylpytynnyriä käytetään erilaisissa ilman lämpötiloissa.
Kaikilla Fisparsin puulämmitteisillä kylpytynnyreillä on 2 vuoden takuu. Kahdentoista vuoden kokemuksella voimme kertoa, että laadukkaan tuotteen lisäksi asiakkaamme saavat mahdollisuuden valita parhaat ja edullisimmat varusteet edulliseen hintaan! Voit tuunata kylpytynnyriä esimerkiksi vesihierontajärjestelmällä, porejärjestelmällä, lasikuidulle suunnatulla helmiäisvärillä, LED-valoilla sekä useilla veden suodatus- ja lämmitysjärjestelmillä (ulkoinen polttopuu tai sisäinen lämmitin).
Tarvittaessa saat aina neuvoja asiakaspalvelutiimiltämme, joka auttaa sinua etsimään parhaan mahdollisen ratkaisun budjettiisi ja tonttiisi nähden!